DIUMENGE CATORZÈ DE L'ANY

(Sols text per imprimir)

La paraula de Déu és rica en idees i missatges. Avui, solament us donaré dues idees tretes de l'evangeli, tot esperant que vosaltres el tornareu a llegir i en podreu treure moltes més.

Déu és revela als humils

Ens invita a seguir-lo.

DEU ÉS REVELA ALS HUMILS.

" Us enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè heu revelat als senzills, tot això que heu amagat als savis i als entesos"

Jesús dóna gràcies al Pare perquè la revelació ha estat feta als senzills i no als savis i entesos. Si mireu el text original no diu senzills, sinó nens petits. El nen petit reconeix la seva petitesa i confia en el seu pare o la seva mare. Aquesta ha de ser la nostra actitud davant de Déu: reconèixer la nostra petitesa. Jesús beneeix el Pare perquè ha volgut que la fe sigui una abraçada entre la grandesa de Déu i la íntima humilitat de l'home.

Jesús digué: De debò us dic que si no canvieu i us feu com els nens, no entrareu pas al regne del cel . Aquell, doncs que es farà petit com ara aquest nen, aquest és el més gran al Regne del cel" (Mt 18,3-4)

El salmista diu:" El Senyor és complau en els qui creuen en ell, en els qui confien en el seu amor" (Sl 146,11)

Si Déu no es revela als savis i entesos, la causa es troba en el seu orgull, no en la seva saviesa. Jesús digué :" El qui s'enalteixi serà humiliat, però el qui s'humiliï serà enaltit" (Mt,23,11)

Un exemple de savi i amic de Jesús el trobem en Nicodem. Era fariseu i doctor de la llei.

SEGUIMENT DE Jesús,

Invitació de Jesús

Jesús invita tots els homes de bona voluntat. Alguns els segueixen fins a la mort, altres, el volen seguir, però no es determinen, altres, després de seguir-lo una temporada, el deixen, com es veu, després de què Jesús exposa el seu ensenyament sobre la Eucaristia.

Des d’aquell moment , molts dels seus deixebles es van fer enrere i ja no anaven més amb ell. Llavors, Jesús digué als Dotze: ¿ també vosaltres em voleu deixar? Simó Pere li respongué:: " Senyor, a qui aniríem? Tu tens paraules de vida eterna i nosaltres creiem i sabem que tu ets el Sant de Déu "(Jn 6,66-69) .

El mateix passa en el nostre món. La invitació de Jesús pot ser acceptada o no, perquè l’home és lliure i Jesús respecta la seva llibertat.

A qui invita.

Jesús invita d'una manera especial a tots el qui estan cansats i afeixugats. Es complau en invitar homes senzills, com els apòstols, que eren pescadors, pecadors, com Maria Magdalena, malalts que els cura i el segueixen i a tots el qui el volen seguir

Quina és la seva invitació.

"Accepteu el meu jou." En paraules bíbliques acceptar el jou de Jesús significa seguir-lo en el seu ensenyament, en les seves alegries i penes, pertànyer a la seva escola.

Jesús digué. " Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui cada dia la seva creu i em segueixi" (Llc. 9,23).

Promesa.

" Jo us faré reposar" El contacte personal amb Jesús transforma el cor, que ja no considera jou com a càrrega, sinó com amor que no pesa.

Com és el qui invita

" feu-vos deixebles meus, que jo sóc benèvol i humil de cor"

Així és Jesús, mans i humil de cor.

L'evangelista Mateu atribueix a Jesús aquestes paraules tan boniques i substancioses del profeta Isaïes a la persona de Jesús.

" Aquí teniu el meu servent, que jo he escollit
en qui m'he complagut.
Posaré damunt d'ell el meu Esperit
perquè porti la justícia a les nacions.
No disputarà ni alçarà la veu,
no la farà sentir pels carrers
No trencarà la canya esquerdada
ni apagarà el ble que vacil·la
fins que faci triomfar la justícia
i les nacions posaran l'esperança en el seu nom" (Mt12,16-21)

Promesa.

"Trobareu el repòs que tan desitgeu, perquè el meu jou és suau , i la meva càrrega lleugera"

Recordo que quan era seminarista, vàrem visitar un hospital, que es deia l'hospital de sant Llàtzer, on hi havia una monja malalta de lepra. El seu cos estava transformat, quasi no hi veia. Vam estar una bona estona parlant amb ella i mai en la meva vida , he vist una dona tan conformada i alegre com ella. Era una dona plena de fe i amor a Jesucrist.

Senyor, us dono gràcies, perquè us he conegut, perquè us estimo i vull estimar-vos més encara, Feu que jo sigui benèvol i humil de cor com sou Vós i us segueixi de veritat.