DIUMENGE NOVÈ DE L'ANY - A
(Sols text per  imprimir)

Hem escoltat, en l'evangeli que hem llegit, aquestes paraules de Jesucrist: Tothom qui escolta aquestes paraules meves i les compleix, és com un home prudent que va construir la seva casa sobre roca. Quan vénen les pluges, creix la riuada i el vent envesteix contra aquella casa, res no la fa caure, perquè té el fonament sobre roca (Mat 7,24-25).

La nostra reflexió podria ser sobre la manera de fer oració i com hem de complir la voluntat de Déu. Ja que tot no ho podem fer, perquè l'homilia seria molt llarga i us cansaríeu, solament versarà sobre la casa fonamentada sobre roca.

Quina és la roca damunt la qual nosaltres hem d'edificar la nostra persona, la nostra família i la nostra societat? La roca damunt la qual nosaltres hem de fonamentar la nostra persona, la nostra família i la nostra societat és la persona adorable de Jesucrist.

Aquest Jesucrist que nosaltres hem de tenir com el nostre Salvador i el nostre gran Amic, amb qui sapiguem dialogar i obrir-li el nostre cor, com un fill obre el seu cor a la seva mare, o al seu pare.

Jesús va dir: Ja no us diré servents, sinó amics.

Però fixeu-vos-hi bé, perquè hi hagi vertadera amistat cal que hi hagi amor; sense amor no hi pot haver vertadera amistat, i que els dos vulguin ser amics, perquè si un vol ser amic i l'altre no en vol ser, no pot haver-hi vertadera amistat.

I què ens demana Jesús per tal d'ésser amics seus? Ens diu sant. Pau: Revestiu-vos, doncs, dels sentiments que escauen a escollits de Déu, sants i estimats: sentiments de compassió entranyable, de bondat, d’humilitat, de dolcesa, de paciència; suporteu-vos els uns als altres, i si algú tingués res contra un altre, perdoneu-vos-ho (Col 3,12-16). Revestir-se de Jesucrist és deixar l'home vell i posar-se els vestits de les virtuts cristianes. Manifestem allò que sentim interiorment, per la manera d'anar vestits. El nostre vestit és diferent quan anem a unes noces que no quan anem a un funeral.

Edificar sobre la roca, que és Jesucrist, la nostra família

Edificar sobre roca és formar una família cristiana, que sigui com una església domèstica que:

1.CREGUI.

2.RESI.

3.EVANGELITZI.

Una família, com a església domèstica, és una família que creu. Que viu de la seva fe. Que la seva fe és una torxa que il·lumina tota la seva vida. Una fe robusta, alegre, activa, humil.

Una família que resa, perquè sap que l'oració és tan necessària com la respiració. Una família, on els seus membres saluden Déu en llevar-se i en anar-se’n a dormir; que beneeixen la taula; que el diumenge van a la missa de la seva comunitat, sempre que poden. No fan com aquell que té cotxe, que s'atura a la primera benzinera que troba i no va sempre a la mateixa; que rep amb freqüència el sagrament de la reconciliació i, sobretot, que s'alimenta de l'Eucaristia, el pa de vida.

Una família que evangelitza. Començant pels de casa i estenent-ho als amics i veïns. Fa tristesa el veure pares cristians, com sou vosaltres, i els vostres fills no practicants. Serà perquè no hem viscut prou la nostra fe i no hem sabut presentar la persona de Jesucrist, tan admirable com n'és?

Edificar sobre roca és fer felices les persones que tenim al nostre entorn, i vosaltres que esteu casats, com a matrimonis, d'una manera especial, la vostra parella. Un matrimoni infeliç és una de les pitjors desgràcies del món.

No hi ha una definició concreta de la felicitat, però podem dir que és una espècie de goig, de benestar, de satisfacció que hom experimenta dintre seu. Això és el que heu de pretendre que tingui la vostra parella.

Heus aquí deu característiques dels matrimonis que s'esforcen a ser feliços.

1. Estan decidits que el seu matrimoni funcioni.

2. Els dos estan oberts i disposats a compartir tot el seu ser.

3. Afronten amb valentia les crisis matrimonials, els conflictes i els problemes.

4. És tenen complerta confiança.

5. S'accepten tal com són, amb les virtuts i els defectes corresponents.

6. És perdonen mútuament, de tot cor, tantes vegades com calgui.

7. Són fidels a l'oració personal i conjugal.

8. Els agrada d'estar junts i de divertir-se junts.

9. Destaquen més allò que els uneix que no allò que els separa.

10. Manifesten externament l'amor que senten en el seu cor.

Que tingueu un bon diumenge i que sigueu molt feliços.