Cicle B. DIUMENGE QUINZÈ DEL'ANY

(Sols text per  imprimir)

L A MISSIÓ DEL DOTZE ÉS MODEL DE LA MISSIÓ DELS CRISTIANS

Jesús envia els seus deixebles a presentar el seu missatge al poble escollit i vol ser ajudat pels seus deixebles. No en tenia necessitat, però Ell els va associar a la seva obra redemptora. La presència de Jesús, també es fa per la presència dels seus enviats, que ho fan en nom seu.

Del text evangèlic podem treure aquestes idees.

JESÚS CONFIA EN ELS APÒSTOLS.

Envia els homes de confiança, els qui havien estat amb Ell i els promet la seva ajuda Els dóna autoritat sobre els esperits immunds. Diu l’evangelista Marc: En designà dotze, els quals els donà el nom d’apòstols, perquè estiguessin amb ell i per enviar-los a predicar. ( Mc 3,14) Jesús abans d’enviar-los a predicar vol que estiguin amb ell, el coneguin, l’estimin, escoltin les seves paraules i aprenguin la manera de fer, com ho fa ell. També nosaltres si volen presentar Jesús als nostres familiars i amics i al món abans hem d’estar amb Jesús.

ELS ENVIA DE DOS EN DOS.

Els envia de dos en dos, perquè siguin testimonis del seu missatge, ja que per donar testimoni segons la llei, eren necessaris almenys dos testimonis. El llibre del Deuteronomi diu: Un sol testimoni no basta contra ningú...Només en la paraula de dos o tres testimonis serà establerta la sentència. ( Dt 19,15)

ELS DÓNA PODER SOBRE ELS ESPERITS MALIGNES.

L’apòstol rep de Jesús el poder de d’alliberar l’home de tot poder de l’esperit maligne. Jesús té poder sobre Satanàs. Els donà poder sobre els esperits malignes ( Mc 6,7)

ELS DÓNA ALGUNES CONSIGNES .

De totes les qualitats que Jesús demana als seus enviats , potser n’hi ha dues que destaquen en més relleu, la gratuïtat i el despreniment. Fora del bastó, no preneu res per al camí: ni pa, ni sarró, ni diners, ni un altre vestit, i només les sandàlies per calçat. ( Mc 6,8-9) Jesús confia en l’hospitalitat i assistència del poble que els escoltarà.

Els diu que hi vagin amb esperit de pobresa i senzillesa.

ELL SAP QUE NO TOTHOM ELS ESCOLTARÀ.

Ell preveu que no tots acceptaran el seu missatge.

Si a un lloc no us volen rebre ni escoltar, a l’hora de sortir-ne, espolseu-vos la terra de sota els peus, com una acusació contra ells. (Mc 6,11). Jesús no va ser acceptat per molta gent, malgrat que era el Fill de Déu i resplendia en santedat.¿ per què ens estranyem quan la nostra predicació molt imperfecta no és acceptada?

CONSEQÜÈNCIA PRÀCTICA.

Pensant en els nostres cristians d'avui he fet aquest decàleg que us pot ajudar a reflexionar sobre l’activitat apostòlica i la nostra manera de dur-la a la pràctica.

-1. Estar unit a Jesucrist com les sarments estan unides al cep. i d'aquesta unió treure'n que l'hem d'estimar de veritat. San Pau deia: Per a mi viure, la vida és Crist. ( Fl 1,21

-2. Tenir present que Déu ens ha escollit per a donar a conèixer Jesucrist. Cadascú segons la seva vocació. El cristià pel baptisme ha estat escollit per ésser apòstol de Jesús.

-3.Pensar que donar a conèixer Jesucrist, no és fàcil. L'experiència ens ho demostra.

-4. Saber que no tothom acceptarà el missatge de Jesús. Déu té un gran respecte a l'home i a la seva llibertat.

-5.Adverteix Jesús que l'apòstol serà maltractat i que el podran condemnar, pensant que fan un servei a Déu. El servent no pot ser menys que el Mestre.

-6.Esforçar-se a presentar el missatge de Jesús tal com és. És un missatge de pau i d'alegria. Presentar-lo conforme al tarannà del nostre temps i en paraules entenedores.

En una catequesi, jo vaig dir la paraula carbó i un nen em va preguntar què era el carbó. Llavors vaig pensar que devia canviar el llenguatge i no parlar de carbó, sinó de butà, d'electricitat o de plaques solars.

-7.Predicar Jesucrist i no a nosaltres. La nostra autoritat és delegada. No voler que els altres facin la nostra voluntat, sinó la voluntat del Senyor

-8.No cansar-se. Treballar amb constància. El nen perquè aprengui a llegir s'ha de passar moltes hores estudiant i el mestre ha de tenir molta paciència i constància. Recordeu l'exemple de santa Mònica, que no es cansà fins a obtenir la conversió del seu fill, Agustí.

-9. No esperar una recompensa. Tenir pobresa espiritual .Posar-ho tot a les mans de Déu . Sant Pau diu, que ni el que sembra, ni el que sega és quelcom, sinó Déu que dóna l'increment.

-10.Acollir i deixar-se acollir. Una persona que no freqüentava molt l'església és va passar a una altra religió amb motiu de la mort del seu marit. Li vaig preguntar el per què ho havia fet i la resposta va ésser : perquè em varen acollir.

Les nostres comunitats han de ser acollidores. A vegades semblen restaurants, on la gent hi va i ningú es preocupa de la persona que té al costat.

Res més, que passeu un bon diumenge.