Cicle B. DIUMENGE DIVUITÈ DE L'ANY.

(sols text per  imprimir)

Com ens deia l'evangeli del diumenge passat, Jesús va fer la multiplicació dels pans i dels peixos i en cinc pans i dos peixos i en varen menjar més de cinc mil persones, sense contar les dones i els infants. La gent va quedar admirada i el volien fer rei, però Jesús va desaparèixer i va anar a Cafarnaüm a la sinagoga on va fer el gran sermó, podem dir homilia, sobre la Eucaristia.

Avui solament hem llegit la introducció.

¿Per què buscaven Jesús?

Perquè els havia alimentat. Jesús diu als qui l’havien escoltat " Us ho dic amb tota veritat: Vosaltres no em busqueu pels senyals prodigiosos que heu vist, perquè heu menjat tant de pa com heu volgut.( Jo 6,26)

Sant Pau diu: El regne de Déu no consisteix pas en aquest menjar o en aquella beguda, sinó en la justícia, la pau i el goig de l’Esperit Sant. (Rm7,14) Remarco: El goig de l’Esperit Sant.

Hi ha moltes persones que busquen Jesús i no el troben, perquè el busquen, com aquells jueus, per les coses materials, per exemple aquelles persones que van al Crist de Lepant de Caterdral de Barcelona, només, repeteixo només, quan és troben en alguna necessitat i després ja no es recorden més d'Ell.

Preguntem-nos què busquen els homes i les dones del segle XXI.

Principalment tres coses: adquirir fama, tenir diners, ser sants

Fama.

No es pot negar que moltes persones busquen tenir fama sigui en el cant, en la política, en la literatura etc. Tenir bona fama es plausible i no està malament que la gent t’aplaudeixi, però sense perdre de vista el que escriu sant Pau: No sabeu que a l’estadi tots el corredors es llancen a la cursa però només un s’emporta el premi? Correu bé per poder-vos-el en dur! L’atleta s’absté de moltes coses, i tot per guanyar-se una corona que es marceix, mentre que nosaltres n’hem de guanyar una que mai no es marcirà. ( 1 Cor 9,24,25)

Riquesa.

L’home com més té més vol. Això és una veritat que no es pot negar. Ha passat sempre, però més en el nostre món, principalment occidental que és molt materialista i hi ha persones que només pensen en el diner i viuen pel diner. Sant Jaume va escriure : Ara hi ha que dieu: "Avui o demà anirem a tal ciutat, hi passarem tot un any, posarem un negoci i ens farem rics". Però si no sabeu ni tan sols com serà demà la vostra vida! Sou un fumerol que es deixa veure un moment i tot seguit s’esvaeix. (Jm 4,13-14)

Pensament de Sant Ignasi d'Antioquia.

"Que les vostres caixes de diners siguin les vostres bones obres, que us donaran uns rèdits magnífics.

De la litúrgia de les hores, dissabte de la XVII setmana.

Santedat.

També és veritat que hi ha moltes persones que busquen ser santes i seguir els exemple de Jesús

Recordo ara una noia, que volia ser monja carmelita de clausura i la seva mare li va dir que mai li donaria permís per fer-se’n.Ella va esperar tenir vint-i-un any, ja que, llavors, la majoria d’edat era de vint-i-iun any, i un dia va marxar al convent, després de renunciar a l’herència, que li havia deixat el seu pare.

La mare mai la va anar a veure al convent i ella tampoc, perquè el reglament deia que no es podia sortir del convent sense una greu necessitat.

L’Església diu de santa Agnès, noieta de dotze anys que va sofrir el martiri en el segle tercer:

Agnès, amb les mans esteses, pregava: Pare sant, us beneeixo; us he estimat, us he buscat, m’he delit per vós tota la vida i ara vinc a vós. (De les litúrgia de les hores a vespres)

Preguntem-nos: ¿ per què nosaltres busquem Jesús?

Jesús als jueus contesta que la seva missió no és donar pa material, ni ser rei, sinó la seva missió és donar el pa que porti a la vida eterna.

Ells van entendre que aquest pa el podien guanyar treballant, per això pregunten quines obres han de fer. Jesús els contesta L’obra que Déu vol és que cregueu en aquell que ell ha enviat.( Jo 6,29) Jesus demana fe en Ell. Fe segons sant Joan és una entrega total del pensament, del cor i de la actitud a la persona de Jesús. Creure, segons l'evangeli, no és aplaudir una teoria sinó obrir-se a Jesucrist de tot cor.

Jo sóc el pa que dóna la vida: els qui vénen a mi no passaran mai fam, els qui creuen en mi no tindran mai set (Jo 6 35) .

D'aquest pa de vida l’heu de buscar i atipar-se'n. És el meu Pare que us dóna el veritable pa del cel. Perquè el pa de Déu és el qui baixa del cel i dóna la vida al món. (Jo 6,33) És a dir Jesús en l'eucaristia. Jesús és un regal del Pare al món i a mi com a cristià. Baixat del cel, és a dir, el Fill de Déu , nascut de la Verge Maria, i que dóna la vida al món, com el Pastor que dóna vida a les ovelles.

Això significa que Jesús sigui " el pa de vida ". Una persona que el Pare ens envia per alimentar la nostra vida. Per donar-nos i comunicar-nos vida personal. Per això la nostra resposta a aquesta donació és la nostra fe, que no es fonamenta en afirmar i creure unes veritats solament, sinó és molt més: és creure en la persona de Jesús, adherir-nos a Ell i trobar-nos amb Ell com els amics es troben. És una relació de confiança, de mirar-nos i sentir-nos mirats per Ell, de saber-nos estimats per Ell i obrir-nos a aquest amor seu.

No volia ser llarg, per la calor, dispenseu. Busquem Jesucrist amb sinceritat i que el sapiguem trobar a l'eucaristia i que Ell orienti tota la nostra vida cristiana.

Que passeu un bon diumenge i guardar-vos de la calor