Cicle B. DIUMENGE VINTÈ DE L'ANY

(Sols text  per  imprimir)

COMBREGAR ÉS PARTICIPAR DE LA PERSONA DE JESUCRIST.

INTRODUCCIÓ.

¿Per què , germans i germanes molt volguts en el Senyor, heu vingut avui al Temple fent tanta calor.? No estaríeu millor a la platja o a les vostres llars?.

Segurament que estaríeu millor, però el vostre amor a Jesucrist us ha portat a escoltar la paraula de Déu i a participar del banquet Eucarístic.

PRINCIPALS IDEES TRETES DE L’EVANGELI

a). Jesús és el pa viu baixat del cel. Jo sóc el pa viu (Jo 6,41) Ens parla de pa viu, que dóna vida, com el pa que mengem cada dia ens dóna i ens conserva la vida.

b). Baixat del cel ( Jo 6,41). Jesús és el pa que ha baixat del cel, no ve de la terra, sinó del cel EL pa de Déu és el que baixa del cel i dóna vida al món ( Jo 6,33).

c). Per donar vida divina als home. Us ho ben asseguro: si no mengeu la carn del Fill de l’home i no beveu la seva sang no teniu vida en vosaltres ( Jo 6,53). La finalitat d’aquest pa viu és donar vida a nosaltres . Anem a combregar per tenir vida espiritual i cristiana.

d). Aquest pa és l’Eucaristia. El pa que jo donaré és la meva carn per la vida del món (Jo, 6,51).

REACCIÓ DELS JUEUS

Els jueus entengueren molt bé les paraules de Jesús i es varen escandalitzar i deien : ¿Com pot donar-nos aquest la seva carn per a menjar?. (Jo 6,53) i començarem a desertar i quasi el deixaren sol.

Per Jesús hauria estat molt fàcil rectificar les seves paraules davant la reacció dels jueus, però no ho fa, sinó que insisteix en el que ha dit: Jesús respongué: us ho dic en tota veritat, si no mengeu la carn del Fill de l’home i beveu la seva sang, no podeu tenir vida en vosaltres ( Jo 6,53). Si Jesús no va ser acceptat pels jueus, no és d’estranyar que ara també hi hagi persones cristianes que han rebut el baptisme i han fet la primera comunió i ara prescindeix d’Ell, o no l’accepten.

JESÚS EXPLICA LES SEVES PARAULES

Jesús, avui ens vol explicar que aquest pa és la seva pròpia carn i la seva pròpia sang. La meva carn és veritable menjar i la meva sang és veritable beguda (Jo 6,55).

Quan Jesús diu que la seva carn i sang és veritable menjar, vol significar que és un menjar real i autèntic i no imaginatiu i metafòric i que Ell està present en la Eucaristia .

Les paraules de Jesús són clares. El pa que jo donaré és la meva carn per a la vida del món. ( Jo 6,51) . En hebreu o arameu dir la meva carn era dir tota la meva persona de la mateixa manera que sant Joan diu que La paraula és va fer carn (Jo 1,14). Significa que el Fill de Déu és va fer home. Anar a combregar és rebre el Crist total.

La presència de Jesús en la Eucaristia és una presència real, encara que humanament és difícil d’explicar.

APLIQUEM LES PARAULES DE JESÚS A LA NOSTRA VIDA CRISTIANA.

El Crist ha fet com el pares en tenir un fill que no solament li donen la vida, li parlen, li donen consells, l'eduquen, sinó que també l'alimenten. ¿Què diríeu de uns pares que solament donessin la vida i consells als seus fills? Nosaltres som fills de Déu, i Jesucrist ens ha donat l’aliment que correspon als fills de Déu.

Jesús va instituí l'Eucaristia en el banquet Pasqual i a nosaltres ens ho fa en el banquet eucarístic.

LA MISSA ÉS UN SACRIFICI I UN BANQUET.

La missa és un banquet que el Pare ha preparat per nosaltres, perquè mengem i bevem el Cos i la Sang de Jesucrist.

En el Temple hi tenim preparada la taula del banquet, que en diem l'altar, les estovalles, les flors, els ciris , la patena com un plat, els tovallons, com els purificadors, la copa, com el calze, i el pa, l'aigua i el vi, que després de la consagració es convertiran en el cos i la sang de Jesucrist.

Avui, nosaltres hem correspost a la invitació de Jesús i aquí estem per participar en el banquet eucarístic.

ANÈCDOTA.

En un banquet de noces fou convidat un senyor que estava malalt i tot el menjar que li oferien deia que no. La persona que estava al seu costat li va preguntar. ¿Què et passa que no menges ? Ell li va respondre: és que estic malalt i no puc menjar. Alguns de vosaltres no anireu a combregar en aquest banquet eucarístic , pregunteu-vos si esteu malalts i no podeu anar a combregar. ¿Esteu en pecat, esteu desganats o no estimeu prou Jesucrist?

Quan anem a combregar ens unim a Jesucrist

Un altra idea molt interessant és la unió amb Jesucrist. Hem escoltat aquestes paraules: Qui menja la meva carn i beu la meva sang està amb mi i jo amb ell (Jo 6,56) i més endavant Jesús explicarà com ha de ser aquesta unió: A mi m'ha enviat el Pare que viu i jo visc gràcies el Pare: igualment el qui em mengen a mi viuran gràcies a mi.( Jo 6,57). Aquesta unió també la manifestarà en l’últim sopar, el Dijous Sant, quan compararà la seva unió en la persona que el rep en la vida i unió dels serments amb els el ceps.

Per avui, ja n'hi ha prou. Estimeu de veritat Jesucrist i us recomano que aneu a combregar sempre que assistiu a la Santa Missa.

Que tingueu un bon diumenge