CICLE B DIUMENGE VINT-I-UN DE L'ANY

(Sols text per  imprimir)

( Jo 6,61-70)

REACCIÓ DELS JUEUS I ABANDONAMENTS D’ALGUNS QUE HAVIEN ESCOLTAT JESÚS

Durant els quatre diumenges que han passat, l’Església ha posat a la nostra consideració la multiplicació del pans i dels peixos i part del discurs que va fer Jesús a la sinagoga de Cafarnaüm i avui trobem el darrer tros que ens parla de la reacció del jueus

Recordem les idees principals.

JO SÓC EL PA VIU BAIXAT DEL CEL (Jo 6,41)

QUI MENJA LA MEVA CARN I BEU LA MEVA SANG TÉ LA VIDA ETERNA. I JO EL RESSUCITARÉ EL DARRER DIA ( Jo 6,54)

LA MEVA CARN ÉS VERITABLE MENJAR I LA MEVA SANG VERITABLE BEGUDA,(Jo 6,55)

QUI MENJA LA MEVA CARN I BEU LA MEVA SANG ESTÀ AMB MI I JO EN ELL (Jo 6,56)

Les paraules de Jesús són clares i els jueus les varen entendre perfectament, d'aquí ve la seva reacció. Aquest llenguatge és molt difícil! ¿Qui és capaç d’entendre’l ?(Jo 6.,60) Humanament parlant tenien raó els jueus. Imagineu-vos menjar la carn de la persona que està parlant. Per això molts dels seus deixebles van marxar i no tornaren anar amb Ell. Van quedar desenganyats. No eren el fariseus que quasi sempre estaven en contra de Jesús, sinó els que l'havien seguit fins aleshores i havien vist el gran miracle de la multiplicació dels pans i dels peixos.

Si l’home es recolza únicament en un nivell racional de comprensió i es fia únicament de la raó humana, no té altre remei que considerar inacceptable les paraules de Jesús i intolerable la seva pretensió d’oferir-se com el pa de vida i dir que la seva carn és veritable menjar

Les paraules de Jesús no van tenir molt èxit.

De vegades, jo penso que en la meva vida sacerdotal no he tingut molts èxits. Per exemple: Després de les primeres comunions, en aquells nens que els has preparat dos anys per fer la Primera Comunió i els veies molt contents, després ja no els veus més. Jesús quedaria desil.lusionat, jo també.

REACCIÓDE JESÚS

Quina serà la reacció de Jesús ?. Jesús els diu que: les paraules que jo us he dit són esperit i vida,( Jo 6,64) i els diu:: Entre vosaltres hi ha alguns que no creuen ( Jo 6,65). Jesús els demana fe i ells no la tenen, o no la volen tenir, per això marxen escandalitzats.

Diu sant Agustí: Si no has entès, creu! La intel·ligència és el fruit de la fe. No intentis entendre per creure, sinó creu per entendre, perquè si no creus no entendràs.

Jesús els deixa marxar. No baixa el llistó. Ell sap molt bé el què ha dit i que l'Eucaristia serà la vida de l'Església i no pot tornar enrera. De vegades nosaltres també voldríem que l'Església tirés enrera però no pot fer-ho.

CONTESTA DE PERE A JESÚS EN NOM DELS APÒSTOLS

Jesús pregunta als apòstols, als dotze: Vosaltres també em voleu deixar? ( Jo 6,68) i llavors, agafant la paraula Pere en nom de tots li va contestar: Senyor, A qui aniríem? Només vos teniu paraules de vida eterna, i nosaltres hem cregut i sabem que sou el Sant de Déu. ( Jo 6,69)

Pere respon: A qui aniríem. No podem marxar. Som fidels perquè Tu Senyor no ens pots enganyar, perquè t'estimem i coneixem qui ets.

APLICACIÓ A LA NOSTRA VIDA CRISTIANA.

Nosaltres, també, avui, Senyor, us diem que no volem marxar, perquè Vós, solament, teniu paraules de vida eterna i sabem qui sou, el Sant de Déu i us estimem de veritat

Saber en sant. Joan, segons el Dr. Gomà, és haver experimentat, sentit i assaborit qui és Jesucrist. Tres verbs: experimentar, sentir, assaborir. Nosaltres, gràcies a la fe, també hem experimentat, hem sentit, i assaborit qui és Jesucrist des d’infants que el coneixem.

Germans i germanes. Que nosaltres també puguem repetir les paraules de sant Pere ? Senyor, a qui aniríem?.

Jo sóc un home o una dona de fe i sé que Vos sou el sant dels sants, com ho cantem en la missa: sant, sant, sant és el Senyor ; que ompliu la meva vida i sense Vós en la Eucaristia no podria viure . Gràcies, Senyor, gràcies , perquè tinc fe i perquè us heu quedat entre nosaltres en l'Eucaristia i heu complert aquestes paraules vostres : No us deixaré orfes ( Jo 14,18) Jesús no ens ha deixat orfes, quedant-se en l’Eucaristia.

Recordo, que una vegada parlant amb un senyor, que havia fet la Primera Comunió i no anava combregar, li vaig preguntar el per què no hi anava i em va respondre que era impossible que Jesús estigués present en tants lloc. Llavors li vaig posar aquesta comparació: Tu ets del Barça, oi!. El partit del Barça i el Madrid és pot veure des de moltes parts. És una presència real i televisiva. La presència de Jesús també és una presència real i eucarística. Com tu saps, molt bé, les comparacions no són mai exactes, però ens poden servir

PREGÀRIA

Senyor: Avui, com els Apòstols, us vull dir amb humilitat i confiança que encara que no ho comprengui tot, crec en Vós i accepto el vostre amor, perquè Vós teniu paraules de vida eterna.

Que passeu un bon diumenge.