CICLE B. DIUMENGE VINT-I-TRES DE L’ANY

(Sols text per  imprimir )

Jesús cura un home que era sord i mut i el poble queda meravellat del poder de Jesús. Jesús escolta el que li demanen, la curació d’aquell home, i el va tocar i va dir aquesta paraula en la seva llengua materna, "EFFETA", que vol dir obre’t i aquell home va començar a sentir-hi i a parlar. Quina alegria no tindria en veure que hi podia sentir perfectament i expressar correctament el que pensava! Una vegada més podem veure la bondat del Senyor, escoltant la petició i curant aquell malalt.

De vegades penso que si el Senyor vingués en els nostres dies trobaria moltes persones cegues i mudes per les coses de Déu. No hi ha més sord que el qui no vol escoltar.

Déu parla i la cosa important és reconèixer les diferents maneres que té Déu de parlar.

Avui la nostra reflexió serà sobres les distintes maneres que Déu ens pot parlar.

DÉU PARLA PER LES COSES CREADES.

El salmista diu: EL cel parla de la glòria de Déu, l’estelada anuncia el que han fet les seves mans (Sl 19,2).

En aquests dies, que hem fet vacances, si es que hem pogut fer-les, hem pogut fruir de la naturalesa, de l’obra de Déu, contemplant la immensitat del mar, la bellesa de les muntanyes i poder-nos relacionar amb amics i diferents persones.

DÉU ENS PARLA PER LES SAGRADES ESCRIPTURES.

Al profeta Jeremies el Senyor li diu: Em va ser adreçada paraula de Javheh dient-me: Vés proclama això a oïda de Jerusalem ( Jr 2, 2) i sant Pau en la carta als hebreus diu: En moltes ocasions i de moltes maneres, Déu havia parlat als pares per boca dels profetes. Però ara, en aquests dies, que són el definitius, ens ha parlat a nosaltres en la persona del Fill per mitjà del qual ja havia creat el món, a qui ha constituït hereu de tot (He 1,1-2).

DÉU ENS PARLA PELS PASTORS DE L’ESGLÉSIA

Déu ens parla a través del papa, dels bisbes, dels sacerdots. Diu Jesús: Qui us escolta vosaltres m’escolta a mi ( Lc10,16). També, moltes vegades, Déu parla a través dels laics, ¿ Quantes vegades el pare, o la mare no parlen als seus fills de part de Déu?.

DEU PARLA A TRAVÉS DELS SIGNES DELS TEMPS

Potser, serà pel naixement d’un fill, la mort d’un ser estimat, el contraure matrimoni, l’exemple d’una persona santa, com Teresa de Calcuta, que era una dona molt petita i molt gran als ulls de Déu i dels homes.

DÉU ENS PARLA EN EL NOSTRE COR

¿Quantes vegades, no sentim interiorment la veu de Déu, que ens impulsa a fer una cosa o deixar-la de fer? Hauríem d’escoltar sempre la veu de Déu i les paraules dels homes que parlen en nom de Déu.

Rembrandt, 1647-1649. Jesus curando.ESCOLTEM LES QUEIXES DELS POBRES

Hi ha persones que no volen escoltar les queixes dels pobres, que reclamen pa per sobreviure. Estem tan acostumats a sentir les queixes de moltes persones, que es moren de fam, principalment en el tercer món, que ja no en fem ni cas. Us invitaria a que donéssiu als pobres el mateix que heu gastat en aquest temps de vacances. Em direu que demano massa, però em sembla que no en demano. Si ho heu tingut per gastar, també ho podeu tenir per als pobres.

N’hi ha que no volen escoltar les veus de soledat de tants vells i malalts. La nostra societat cada dia es torna més indiferent a les necessitats del demés.

N’hi ha que no volen sentir parlar d’injustícies i aproven moltes lleis, que no estan conforme a la voluntat de Déu.

Sant Jaume, en la seva carta, que hem llegit en la segona lectura, ens parla de la discriminació que es fa amb els pobres, explicant que si entra un pobre a una reunió i un ric, sempre es dóna preferència al ric.( Jm 2, 1-5)

En la nostra societat també hi ha moltes discriminacions per la raça, la llengua, les riqueses, la cultura, les qualitats humanes, per ser blancs o negres. Diuen que a la Índia hi ha castes i les persones no es poden casar amb una altra persona que no sigui de la mateixa casta. ¿No passa el mateix en la nostra societat alguna cosa semblant?

Un metge va proposar casar-se amb una gitana i es va armar les de sant Quintí.

RECOMANACIÓ.

Per acabar us recomano que repetiu aquesta frase tan bonica del profeta Samuel: Senyor parla, que el teu servent escolta!.

No siguem sords a la paraula de Déu.

Que passeu un bon diumenge i bona setmana.