Cicle C DIUMENGE TERCER D'ADVENT

(Sols text per  imprimir)

LA PRESÈNCIA DE JESÚS PORTA ALEGRIA

L’àngel digué als pastors: No tingueu por, us anuncio una bona nova que portarà a tot el poble una gran alegria,avui a la ciutat de David us ha nascut un salvador, que és el Messies, el Senyor ( Lc 2 10).

Introducció

Avui, començarem amb una anècdota de santa Teresa de Jesús. S’explica que santa Teresa fou invitada a un dinar i es varen servir guatlles molt suculentes i ben preparades. La persona que servia pensava què faria aquella dona tan santa, si se les menjaria o faria penitència. Ella va endevinar els seus pensaments i va dir: "Cuando perdices, perdices, cuando penitencia, penitencia", i se les va menjar tranqui·lament.

Cada cosa en el seu temps

Ara doncs, preparem el Nadal d’enguany amb molta alegria.

Aquest diumenge tercer d'advent es diu el diumenge de l'alegria, perquè el Senyor és a prop. L’Església vol que estiguem contents i alegres, perquè el Nadal s’acosta.

Sant Pau en la carta als filipencs ens ha dit: "Viviu sempre alegres en el Senyor. Que tothom us conegui com a gent de bon tracte. El Senyor és a prop" (Fil 4-4).

El motiu d’aquest alegria és que el Senyor és a prop.Toquem ja amb la mà la festa més gran de l’any, després de la Resurrecció. La proximitat de naixement de Jesús és font d’alegria.

Una de les coses boniques de la vida és parlar de l'alegria, sentir alegria i portar alegria.

Molts són els motius que té l'home per sentir i portar alegria als familiars, amics i a les persones pobres.

Quan l’home sent alegria?

L'home sent alegria quan té salut, quan ha tingut un èxit en la seva vida.

Un estudiant està satisfet si ha obtingut matrícula d' honor.

Quan hom se sent estimat.

La mare, que en el dia de la mare rep una prova d'afecte dels seus fills, per exemple un ram de flors, sent alegria, .

L'home se sent alegre després d'una festa, o d' un bon dinar.

L'home se sent content i alegre, quan té diners. En aquest dies els que trauran la loteria de Nadal se sentiran alegres.

Altres se senten alegres quan guanya el Barça en un partit de fútbol contra el Madrid..

Hi ha moltes maneres de sentir alegria .

Però avui, jo no us voldria parlar d'aquestes alegries, sinó de l'alegria que ens parla sant Pau en la segona lectura en la carta als filipencs, que hem acabat de llegir. Sant Pau està a la presó i sembla que hauria de parlar de tristesa, i no, parla de l'alegria i en exhorta a estar sempre alegres en el Senyor. I la raó fonamental d'aquesta alegria és que Déu ens estima. La prova de l’estimació de Déu , la tenim a la cova de Betlem. En l'Infant Jesús, recolzat en una menjadora. És l'alegria que Déu s'ha fet present en la nostra vida.

Però no n'hi ha prou en saber que Déu ens estima, sinó també és molt important sentir-se estimat per Déu. Déu m'estima a mi particularment. Déu ha donat la seva vida per mi.

Jesucrist és el fonament de la nostra alegria cristiana. Si no hem descobert això, no hem entès res del nostre cristianisme. Sapiguem presentar la persona de Jesucrist com a font d'alegria, de bondat i de misericòrdia.

Chesterton deia, que el gran secret del cristià és l'alegria. El cristià que ha perdut l’alegria s’ha de preguntar si també ha perdut Jesucrist.

Tres maneres per aconseguir alegria espiritual

Permeteu-me que us digui, que hi ha tres maneres per aconseguir aquesta alegria que vé de Déu.

1. Parlar i escoltar a Jesús

Quan ens comuniquem amb Déu en la nostra oració personal. Si hem fet una bona estona d'oració i ens hem comunicat amb el Pare que està en el cel, sortirem de l'oració amb una alegria i pau interior que no ens pot proporcionar cap criatura. L’oració no ens resoldrà els problemes que podem tenir, però ens donarà una visió sobrenatural i il·luminarà els nostres ulls a fer de saber escollir el que més ens convé.

2. Posar-se a les mans de Déu

Quan ens posem a les mans de Déu; El cristià que creu en la providència i es posa a les mans del Senyor, en les mateixes penes sent l'alegria de saber que aquella és la voluntat del Déu i que el Senyor li dóna forces per tirar endavant.

Quan hom posa a les mans de Déu les seves preocupacions, sap que estan en bones mans i això li dóna serenor, tranquil·litat i pau.

3. Demanar perdó del pecats.

La tercera, quan reconeix les seves faltes i en demana perdó. Quina pau i alegria interior sent hom quan s' ha confessat.

Ser portadors d’alegria.

Per a un cristià no n'hi ha prou en sentir aquesta alegria personal, sinó que ha de portar aquesta alegria als altres.

La persona que estima porta alegria als altres. És generosa.

Jesús és una persona alegre i els que tenen contacte amb Ell saben contagiar aquesta alegria amb les persones amb qui es relacionen.

En aquest món en el que vivim, ple d’angoixes i dificultats, falten persones que sàpiguen somriure i siguin portadores de goig i alegria. Nosaltres podem ser d’aquestes persones si volem i ens hi esforcem.

El donar amb generositat porta alegria.

Sant Pau escriu: Que cadascú doni allò que de cor ha decidit, no de mala gana ni per força, perquè Déu estima el qui dóna amb alegria (Cor 9,7).

En l’evangeli hem llegit el que deia sant Joan Baptista: Qui tingui dos vestits que en doni al qui no en té, qui tingui menjar que el comparteixi també amb els altres (Lc 3,10).

Si tens dos vestits i en dones un al teu germà, ara diríem, si tens dues cases, dos cotxes, dos televisions, dos rellotges, dues sabates etc. i en dones unes al teu germà, aquest donar et portarà alegria.

Si t'esforces en tenir bon caràcter, i no fer la cara d'enfadat sempre com algunes persones fan, si ets saps guardar les teves penes per a tu i no ser profetes de calamitats. etc etc. sentiràs l'alegria d'ésser un cristià autèntic. Així, podríem fer una llista immensa , però ja n'hi ha prou.

Preparem el Nadal, sentim-nos estimats per Déu i essent portadors de l'alegria als altres i preguntem-nos:si hem perdut l'alegria, si també hem perdut a Jesucrist.

BON NADAL

Apropem-nos a l'Infant de Betlem

amb els ulls senzills del pastors, amb el cor enamorat de Maria, la mare

amb la tendresa serena de Josep,

perquè, avui i cada dia, sigui Nadal,

en el cor de tots nosaltres,

en les nostres llars,

en el barri i arreu del món.

cada dia pot ser Nadal per als homes,

si ens deixem estimar per Déu,

si ens estimem com a germans.

El Nadal de Déu,

sempre és un Nadal d'amor.

Josep Codina. Pregària en ritma de l'evangeli.

Que passeu un bon diumenge i feu un pessebre molt bonic.