SOLEMNITAT DE NOSTRE SENYOR JESUCRIST, REI DE TOT EL MÓN
sols text, per imprimir

Ecce Homo. Bartolomé Esteban Murillo (1618 - 1682). El Prado (Madrid).Acabem avui l'any litúrgic. El proper diumenge serà el primer de l'Advent. Us he dit moltes vegades que Jesús pot ser vist en molts aspectes, i avui l'hem de mirar com a Rei i Senyor.

Ja estem acostumats a veure Jesús com a Rei.

Els evangelistes ens presenten, moltes vegades, Jesús com a Rei:

Els mags busquen Jesús com a Rei del Jueus (Mt 2,2).

Jesús, davant de Pilat, es declara Rei (Mt 27,11).

La inscripció que posen sobre la creu és: Jesús de Natzaret, Rei dels Jueus (Mt 27,37).

El bon lladre li demana que es recordi d'ell en el seu regne (Lc 23,42-43).

Jesús promet als apòstols el seu regne (Lc 22,29).

Quan l'àngel s'apareix a Maria, li diu que el fruit de les seves entranyes serà el Fill de l' Altíssim i que el seu regnat no tindrà fi (Lc 1,33).

JESÚS ÉS REI, PER SER EL FILL DE DÉU

Entenem la paraula rei com a Senyor de totes les coses.

El salmista diu: Ets el meu Fill, avui t'he engendrat. Demana-m'ho i et daré els pobles per herència, i posseiràs el món d'un cap a l'altre.

En la Carta als Hebreus està escrit que Déu ha constituït Jesús hereu de totes les coses. A qui ha constituït hereu de tot (He 1,2)

Jesús, com a Fill de Déu, procedeix del Pare, que és Senyor de tot l'univers.

JESÚS ÉS REI, PERQUÊ ENS HA REDIMIT

Jesús és Rei perquè ens ha redimit, i ens ha arrancat del poder de les tenebres.

Sant Pere ens diu que no hem estat rescatats amb or o plata, sinó en la sang de Jesucrist. També escriu "i ens serà concedida l'entrada al Regne etern de nostre Senyor i salvador Jesucrist (1Pe 1,18-19).

Crist a la creu. Monestir de les Benedictines de la Nativitat de N.S.J.C. (Madrid).JESÚS VINDRÀ A LA FI DEL MÓN COM A REI

Aquest Rei, Jesucrist, vindrà al final dels segles a jutjar els vius i els morts amb tota solemnitat. Diu l'evangelista: Quan el Fill de l'home vindrà amb el seu poder, acompanyat de tots els àngels, s'asseurà al seu tron gloriós i es reuniran davant d'ell tots els pobles. Llavors els separarà entre ells, com un pastor separa les ovelles i les cabres, i posarà les ovelles a la dreta i les cabres a l'esquerra" (Mt 25,31-32).

En aquesta separació hi estarem tots nosaltres. A quin costat ens tocarà?

En la tarda del Judici final, o separació definitiva, no contarà ni la tribu, ni la raça, ni institució, ni ser ric o pobre, sinó la resposta personal de cadascú a la llei divina-humana impresa en el fons de la consciència.

El dia del Judici final serà com un dia d'examen. L'estudiant no sap què li preguntarà el professor. Nosaltres, sí que ho sabem.

Jesús diu: Vosaltres, quan jo tenia fam, em donàreu de menjar,

quan tenia set, em donàreu de beure,

quan era foraster, em vau acollir,

quan em veiéreu despullat, em vau vestir,

quan estava malalt, em vau visitar,

quan era a la presó, em vinguéreu a veure.....

Tot allò que fèieu a cadascú d'aquests germans meus, m'ho fèieu a mi (Mt 25,37-40).

Jesús reconeix com a seus els qui l'hagin reconegut en aquells germans seus, els pobres, els humils, els necessitats. Fixeu-vos bé que diu "els seus germans". Quan jo ajudo un pobre, sigui materialment o espiritualment, ho faig com si ajudes el mateix Jesucrist.

Sant Joan de la Creu diu que "en el ocaso de nuestra vida Dios nos juzgará sobre el amor".

Abans d'acabar permeteu-me que faci una traducció, una concreció de les paraules del Senyor Jesús als nostres als nostres dies.

La paraula de Déu l’hem d’aplicar a la nostra vida.

Jesús diu: Veniu beneïts del meu Pare: preneu possessió del Regne que ell us tenia preparat des de la creació del món. (Mt25,34)

Jesús que ens pugui dir: Veniu beneïts del meu Pare, perquè el meu país estava en guerra i no us vau desentendre de la nostra tragèdia, i vau ajudar-nos, era gitano i no em vau rebutjar, vaig ser drogadiccta i m’acceptàreu, estava sense feina i m’ajudàreu a trobar-ne, o crear llocs de treball, sortia de la presó i em rebéreu, era disminuït físic i m’ajudàreu, era vell i comprenguéreu les meves rareses i soledat.

Preguem al Senyor amb fe, que vingui el seu regne, com diem en el Parenostre.

Anem a combregar per trobar Jesús. Preguntem-nos, si també el sabem trobar en els germans de Jesús, que som tots nosaltres.

Que tingueu un bon dia de la festa de Crist Rei