FESTIVITAT DE SANT JOAN
24 de juny
(sols text, per imprimir)

santjoan1_p.JPG (24982 bytes)Celebrem, avui, la festa de sant Joan. Una festa celebrada no solament per l' Església sinó per tot el poble català en la gran revetlla, i els focs que ens alegren la vida i la nit.

La nostra presència en el temple en aquesta festivitat és per celebrar el seu naixement. I no solament el seu naixement, sinó també l'alegria que va tenir Elisabet en ser visitada per la seva cosina Maria; i l'infant en saltar d'alegria en el ventre de la seva mare. El seu naixement va ser motiu de goig per a molts, entre ells nosaltres.

Joan va ser escollit entre tots els profetes per assenyalar Jesús com l'anyell de Déu que lleva el pecat del món, i per batejar-lo en el riu Jordà. Ell, que és l'autor del baptisme i l'aigua viva, té poder de salvació per a tots els homes.

Grandesa de sant Joan

Per la seva santedat

Joan és gran, com ens diu Jesús: per la seva santedat. Alguns creien que era el Messies. Ets tu el qui ha de venir, o n’hem d’esperar un altre? (Mt 11,3). Jesús diu de Joan: Què heu sortir a contemplar al desert? Una canya sacsejada pel vent? Doncs què hi heu sortit a veure? Un home vestit refinadament? Un profeta? Sí, us ho asseguro, i més que un profeta. De veritat us dic que no hi ha hagut entre els fills de dona cap de més gran que Joan Baptista.

santjoan3_p.JPG (23508 bytes)Joan és gran perquè és un home humil.

No es considerava digne de deslligar la corretja de la sandàlia de Jesús (Jn 1,27), i deia que convenia que Jesús creixés i ell desaparegués (Jn 3,30).

Joan és gran perquè dóna testimoniatge de Jesús.

L' evangelista Joan ens diu que hi va haver un home enviat per Déu, de nom Joan, per donar testimoni de la llum (Jn 1,29). Tota la vida de Joan fou un testimoniatge de llum per a tots els que el veien i l'escoltaven.

Joan és gran perquè va donar la vida per Jesucrist.

Ja sabem com va morir degollat, per donar testimoniatge de veritat i per retreure a Herodes la seva mala conducta. No t'és lícit tenir la muller del teu germà (Mt 14,1-12).

Joan és gran perquè ens assenyala el camí que porta a Jesús.

És la veu que clama en el desert: Prepareu el camí del Senyor (Mt 3,3).

Nosaltres també volem ser grans, i ho serem si som sants com Joan el baptista, i humils com ell, i sabem donar la vida per Jesucrist.

Que passeu un bon dia de sant Joan.