MISSA DE DIFUNTS
(Lc 7,11-17)
(sols text, per imprimir)

L’evangeli que suara hem escoltat ens ha parlat de la mort  d’un fill d’una mare que era viuda i com Jesús el va ressuscitar. 

Jesús se n’anà a un poble anomenat Naïm. L’acompanyaven els deixebles i molta gent. Quan s’acostava a l’entrada del poble es trobà que duien a enterrar un mort. fill únic, d’una mare que era viuda. (Lc 7,11-12).  

Dues comitives és troben. Una comitiva que acompanya la mort. i una altra que acompanya la vida. 

Jesús es trobà amb una  pobra vídua que anava acompanyant el seu fill. Anaven cap el cementiri i de sobte veieren una altra comitiva que acompanyava Jesús. Les dues es trobaren. 

No és gens difícil imaginar‑se les cares d’aquelles persones. .La mare plorava, els acompanyants també i Jesús i els seus acompanyants amb cara seriosa. 

Les dues comitives es pararen i Jesús digué a la mare que anava a enterrar el seu fill. " No ploris" (Lc 7,13). La gent mirà  Jesús i veuen que Jesús no era indiferent al dolor i el sofriment d'aquella pobra mare. L'evangeli ens diu que el Senyor la veié i se’n compadí (Lc 7,13 ). 

És el Jesús home, que es commou. És el Jesús Déu que mana que la comitiva es pari i usant del seu poder diví, diu al jove que torni a la vida, i aquell jove, per les paraules del Senyor, va tornar a la vida. Jesús digué: Jove ! Aixeca’t. El mort va incorporar-se i començà a parlar i Jesús el va donar a la seva mare. Tothom es quedà esglaiat i glorificaven Déu (Lc 7,14-15). 

Jesús amb molta delicadesa el donà a la seva mare. Imaginem-nos l’alegria de la mare en rebre el seu fill. 

Abans us he dit que us imaginéssiu les cares dels acompanyants, ara us invito a imaginar-vos els seus ulls. Aquells ulls plens de dolor de la mare, ara estaran extasiats, aquells ulls morts del jove ara contemplaren Jesús, aquells ulls plorosos de la comitiva ara estaran plens d'alegria i goig. 

Germans. Trobar Jesús és troba la vida. 

Podria ara fer ressaltar la divinitat de Jesús dient que solament Déu pot tornar la vida als homes, però avui prefereixo ressaltar la seva humanitat, per a què no veiem  Jesús un ser llunyà, un personatge molt diferent de nosaltres, una persona massa important i que no ens inspiri la confiança que ens deu inspirar un amic. És molt difícil ser amic amb una persona que la veus molt lluny o massa diferent de tu. 

“Veniu a Mi, tots els que esteu cansats i angoixats que jo us ajudaré." 

Jesús és la persona, bona, humil, misericordiosa, que s'entrega als altres, busca la seva alegria i el seu consol. 

Els cristians hem de saber imitar  Jesús. Hem de ser altres Crist. Que les persones que ens vegin, sàpiguen veure una imatge de Jesús a la terra. Els que veien sant Francesc d'Asís veien la imatge de Jesús. Els sants són aquells que porten  Jesús en les seves paraules, en les seves obres i en  la seva manera de fer. 

Germans i germanes que m’escolteu penseu que la mort és el primer pas per l’eternitat. EL prefaci de la missa de difunts diu: Perquè la mort, Senyor, no destrueix la vida dels qui creuen en vós, tan sols la transforma, i quan se’ls desfà la casa de l’estada terrenal en troben una altra eterna al cel. 

Jesús ens diu.:  Jo sóc la resurrecció i la vida, qui creu en mi, encara que mori, viurà i i tot aquell qui viu i creu en mi, no morirà mai  més (Jn 11,25-26). 

Sant Pau diu: Per sempre estarem amb el Senyor (Te 4, 17). 

Recordo  les paraules del Concili Vaticà que diu que Déu ha sembrat en el nostre cor una llavor d’eternitat que ni cap persona pot matar, ni cap ciència pot destruir (GS 18).

Déu no ens ha creat per morir per sempre, sinó que permet la mort tenint en compte la nostra resurrecció.

La vida de l home és pot comparar en un pelegrinatge que fem cap a l’eternitat, fruint de les meravelles d’aquesta terra amb totes les seves qualitats d'esveltesa i bellesa, per arribar a la vertadera pàtria que és el cel i fruir de la presència del Déu que ens ha creat.

Aquesta és la nostra fe  i perquè tenim fe i creiem en la resurrecció de Jesucrist i la nostra ens hem reunit en aquest temple per pregar pel nostre difunt/a tot confiant que la nostra oració el/la pot ajudar i que com a cristians és el millor que podem fer per la seva ànima.
 

Si es creu convenient se’n pot fer un petit resum de la seva vida, ressaltar alguna qualitat o manera d’obrar de la seva vida, com a cristià, espòs/a, fill/a, 

...................de.....................2............. .........