Missa funeral d’un infant batejat  
(sols text, per imprimir)

Introducció

 Evangeli (Mc 10,13,16).

Germans ens hem reunit en aquesta casa d’oració acompanyant a una família dolorosament afectada per la mort d’un infant, nen/a.......Aquest infant que pel baptisme fou cridat a la família dels fills de Déu, ha arribat en poc temps al terme del seu camí, marcat amb la senyal de la creu.

Ara nosaltres l’encomanarem a l’Església del cel, a fi de que el Senyor el rebi en el seu Regne i per a que no falti la pau i l’esperança especialment als seus pares.

Aquesta eucaristia que anem a celebrar és diferent de les altres.

La casulla del celebrant és blanca i no morada, la paraula de Déu és sobre  l’actitud del Jesús i els infants, i el seu comentari no és sobre la misericòrdia de Déu i el perdó del pecats. Tot és diferent.

Contemplació de la persona de Jesús

Escoltem l’evangeli de sant Marc sobre l’actitud de Jesús i els infants: Alguns presentaren a Jesús uns infants perquè els imposés les mans, però els deixebles els renyaven. En veure-ho Jesús s’indignà i els digué: “ Deixeu que els infants vinguin a mi. No els impediu, perquè el Regne de Déu és dels qui són com ells. Us asseguro que qui no aculli el Regne de Déu com l’acull un infant, no hi entrarà pas.” I els prenia en braços  i els beneïa tot imposant-los les mans. (Mc 10,13).

Aquest Jesús, que és el Fill de Déu, i tan gran, abraça els infants, que són molt petits, que li són presentats, els beneeix  i els imposa les mans.

Ells són la imatge de la puresa, de la sinceritat i de la veritat que resplendeixen en  Déu

Aquest Jesús també en el dia d’avui, pares que m’escolteu, abraça el vostre fill, que és fill de Déu pel baptisme que vosaltres vau desitjar i que el  sacerdot li va tirar les aigües baptismals.

Jesús no li perdona els pecats perquè no en té. Ha conservat la gràcia baptismal rebuda en el baptisme i el premia estant al seu costat al cel.

Som ciutadans del cel

Com ciutadans del cel podem viure en aquest món, tan bonic, tan digne de ser estimat, malgrat el mal que hi ha, però no és el nostre lloc definitiu. Som ciutadans del cel. O dit d’una altra manera la nostra casa pairal és la casa del Pare.

Ens consola i ens estimula  pensar que el que hi ha a l’altra banda del llindar de la mort no és el no-res, ni la nuvolosa de la dissolució. El més enllà és el lloc de la ciutadania, per tant en un lloc en  que cadascú és troba com a casa, el lloc on després de transformat el nostre pobre cos per obra de l’Esperit, som configurats al cos gloriós de Crist. La nostra vertadera pàtria és el cel.

 La mirada amorosa de Déu ens acull i veient-lo tal com és, el podem estimar sense cap rèmora i amb totes les nostres forces.

Déu ha cridat el vostre fill

El Senyor, segons els pla de la seva providencia, ha volgut cridar aquest infant, que, pel baptisme, ja havia estat  comptat entre els fills adoptius de Déu.

Aquest infant que ha mort, ressuscitarà i viurà una vida nova i sense fi. Diu sant Pau: Per sempre estarem amb el Senyor  (1Tes 4,17).

Paraules als pares

Vosaltres pares heu col·laborat  amb Deu en el pla de la creació. Aquest cos tan petit ha estat investit de l’ànima que és immortal, que és hereditària de la vida eterna, i és gran.

Vosaltres pares  heu tingut cura, amb molt d’amor,  del vostre fill, l’haveu assistit, consolat i heu estat sempre al seu costat. amb molt de sacrifici. El millor que heu pogut fer en la vostra vida és donar la vida al vostre fill i acompanyar-lo en tot moment.

 Com que sou pares cristians  i creieu en Jesucrist  i en la vida eterna, penseu que la vostra separació serà temporal, ja que estem segurs que està en el cel on el tornareu a trobar, el veureu i fruireu de la seva companyia si continueu estimant Jesucrist  i poseu en pràctica el manament de l’amor que Ell ens ha donat: Estimeu-vos els uns als altres com Jo us he estimat (Jn 15,12).

Que Maria, la Mare de Déu, que va veure morir el seu fill, Jesús, a la creu us assisteixi, consoli i ajudi a viure intensament una vida cristiana per poder reunir-vos amb el vostre fill que està al cel.

Us dic, en nom del Senyor, que en el cel,  teniu un intercessor davant de Déu.