Mn. Joan Serra i Fontanet (1925-2011)

Neix al Vendrell, el 31 de desembre del 1925. Fill de Salvador i Beatriu. Entra al seminari de Barcelona a l’edat de tretze anys, el 29 de setembre del 1939, recentment acabada la guerra civil. El seminari estava completament devastat i hi feia molt de fred.

Fou ordenat de prevere pel bisbe de Barcelona doctor Gregori Modrego i Casaus a la parròquia de Santa Maria del Taulat de Barcelona el dia de sant Josep del 1950, i canta la primera missa a la vila del Vendrell el dia de l'Anunciació el 25 de març.

Exerceix a les comunitats de Sant Pere del Prat de Llobregat com a vicari, sent nomenat el 10 de juliol del 1950. Al juny de l'any 1951 fou nomenat vicari de la parròquia del Sagrat Cor de Barcelona, pràcticament fent de rector, ja que aquest estava molt malalt del cor. En aquest temps es va construir la casa rectoral. Va realitzar oposicions per a rector i hi va prendre possessió a Santa Magdalena de Bonastre, el 4 d'octubre del 1954. Per haver passat Bonastre a l'arxidiòcesi de Tarragona, va renunciar al carrer i va ser nomenat regent de la parròquia de Sant Pere Ermengol de Barcelona i encarregat de la tenència de Sant Paulí de Nola l'any 1959. En fer-se parròquia Sant Paulí de Nola l'any 1962, en va ser nomenat ecònom, construint-se aleshores el temple par­roquial, en temps molt difícils. El 6 de juny del 1976 va prendre possessió de la Parròquia de l’Esperit Sant.

Era mestre de català i diplomat en llengua anglesa per la Universitat de Barcelona. Ha participat en diferents cursets de teologia a les facultats de Teologia de Barcelona i Roma.

Va morir a Barcelona, el 25 de gener de 2011. Està enterrat al cementiri del Vendrell. Que al cel sigui.

 

_____________

Vivències personals:

Recordo que ....

_____________

    BREU HISTÒRIA DE MN. JOAN SERRA I FONTANET (Inclou llibre sobre els 40 anys de la Parròquia que ell va fundar, de Sant Paulí de Nola, al Barri del Besòs de Barcelona).

    Parròquia de l'Esperit Sant, Notes Històriques (1933-1997)

    Comiat de Mn. Joan Serra, a la Parròquia de l'Esperit Sant de Barcelona (24/2/2008)
    Despedida de Mn. Joan Serra, de la Parroquia del Espíritu Santo de Barcelona (24/2/2008)

+++++++++++++++++

Sobre el web master: Mn. Joan Manuel Serra i Oller

Algo más que palabras con… el P. Joan Manuel Serra

Una mica més que paraules amb ... Mn. Joan Manuel Serra